Održana sjednica Koordinacije vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske

Slika /slike/2_Rasinja_KVŽSH.jpg

U Rasinji je održana sjednica Koordinacije na kojoj su razmatrani predstavnici za odbore i radna tijela HVZ-a

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije bila je domaćin sjednice Koordinacije vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske. Uz predstavnike VZŽ Krapinsko-zagorske, VZŽ Varaždinske, VZŽ Međimurske, sjednici je prisustvovao zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, koji je pozdravio prisutne u ime župana Darka Korena, te naglasio dobru suradnju Koprivničko-križevačke županije i vatrogasnih organizacija. Istaknuo je važnost vatrogasaca na svim područjima društvenog života, kao i njihovu neizostavnu ulogu u spašavanju ljudi i imovine. „Vatrogasci su uvijek imali podršku i pomoć Koprivničko-križevačke županije u svim segmentima rada i djelovanja“, kazao je.
Sjednici su prisustvovali predsjednik VZO Rasinja Davor Tetec, kao i predsjednik Općinskog vijeća Općine Rasinja Zvonimir Fajfarić.
 
Predsjednik koordinacije Stjepan Skuliber pozdravio je prisutne u ime glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića te predložio dnevni red sjednice. Na njoj su razmatrana pitanja oko delegiranja predstavnika ove koordinacije u pojedina tijela i odbore HVZ-a te su iz Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije predloženi Darko Piškor, Danijel Topalović, Matija Markešić, Ivan Golubić i Davor Nemedan.
 
Prisutni su upoznati s narednim zadacima oko polaganja ispita za vatrogasne suce te s održavanjem državnog vatrogasnog natjecanja za vatrogasnu mladež.
Tijekom rasprave istaknut je problem financiranja redovnog servisa i pregleda vatrogasnih vozila i opreme, koja su nabavljena putem projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“, a za koje cijena iznosi gotovo 100.000,00 kuna godišnje.
 
Istaknuto je kako je u svim vatrogasnim organizacijama vrijeme pandemije ostavilo trag na provedbi osposobljavanja, natjecateljskom  radu  s ekipama, ali i na suradnji sa školama i dječjim vrtićima, kao i na samoj promociji vatrogastva. Također, istaknuta je važnost Hrvatske vatrogasne zajednice kao središnjeg državnog ureda nadležnog za vatrogastvo, na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom.

 

Pisane vijesti