Održan sastanak na temu odlagališta otpada

Slika /slike/Vijesti/Slika sastanak odlagališta.png

Glavna tema sastanka su bila odlagališta otpada, odnosno analiza požara na odlagalištima otpada

U četvrtak 7. prosinca 2023. u prostorijama Hrvatske vatrogasne zajednice na Ksaverskoj cesti 109, održan je zajednički sastanak predstavnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Ravnateljstva za robne zalihe, Ministarstva unutarnjih poslova - Ravnateljstva civilne zaštite, Državnog inspektorata Republike Hrvatske, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grada Zagreba, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Jadranski naftovod (JANAF) i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Glavna tema sastanka su bila odlagališta otpada, odnosno analiza požara na odlagalištima otpada te dosadašnje i buduće preventivne aktivnosti u sprječavanju požara na odlagalištima otpada ali i reciklažnim dvorištima. Predstavljen je novi prijedlog Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku za 2024. godinu i analizirane su pojedine točke koje se odnose na odlagališta otpada te su prisutni upoznati s obvezama koja su njihova tijela dužna provoditi sukladno Programu aktivnosti.

Posebno je naglašena problematika odlaganja raznih vrsta otpada na području Industrijske zone Žitnjak u Zagrebu te se je razgovaralo o daljnjim koracima suradnje kako bi se na toj lokaciji spriječili neželjeni događaji koji mogu dovesti do ugrožavanja života, zdravlja, imovine i okoliša.

Pisane vijesti