Obilježen Međunarodni dan muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva

Slika /slike/Učenici KOŠ Svete Uršule u Muzeju.jpg

Posjetitelji su na Međunarodni dan muzeja obišli stalni postav i izložbu fotografija "Zovi 193 - making of"

Muzej hrvatskog vatrogastva je i ove godine otvorio vrata za posjetitelje u sklopu Međunarodnog dana muzeja, koji s eobilježava 18. svibnja. Ova manifestaciju, koju je pokrenula Svjetska muzejska zajednica ICOM, za cilj ima približavanje muzeja široj publici. Pod zajedničkom temom "Moć muzeja" ove godine su se okupile institucije širom svijeta kako bi pokazale ulogu i moć koji muzeji imaju u zajednici u kojoj djeluju. Ta moć se očituje kroz niz elemenata i prilagodbi koje muzeji prolaze u ovo krizno vrijeme te kroz privlačenje nove publike u naše prostore. 

Muzej hrvatskog vatrogastva je za ovu prigodu pripremio obilaske stalnog postava i izložbe fotografija "Zovi 193 - making of". Postav su obišli učenici 3. razreda Katoličke osnovne škole Svete Uršuje, vatrogasci DVD-a Lun i građani. Najmlađi posjetitelji su nakon posjeta imali priliku pogledati i vatrogasnu vježbu Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina. Uz izložbu fotografija i predmeta u stalnom postavu, posjetitelji su uživali u novom dječjem igralištu postavljenom u dvorištu ispred muzeja te u novim modelima vatrogasnih vozila koje smo nedavno nabavili.

I na Međunarodni dan muzeja nastavio se trend porasta broja posjetitelja. Nakon dvije pandemijske godine, pokazali smo da imamo moć privući publiku i prikazati hrvatsku vatrogasnu povijest zainteresiranima. A njih je samo u zadnja 3 mjeseca bilo više nego u cijeloj prošloj godini.

Hvala svima na interesu i dođite nam opet!
 

Pisane vijesti | Muzej hrvatskog vatrogastva