Nastavljena sanacija potresom pogođenog područja

Slika /slike/Požar Podgora 15.2.2021.jpg

Nastavljena je sanacija potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije. Jučerašnji dan su u ostatku Hrvatske obilježili požari otvorenog prostora. 

Vatrogasci na području Sisačko-moslavačke županije su i dalje angažirani na uklanjanju oštećenih dimnjaka, crjepova, oštećenih zidova, sanaciji krovišta, obilježavanja opasnih područja te izvida po dojavama i drugim zadaćama u svrhu zaštite ljudskih života i imovine.

Na području VOZ Glina angažirane su domicilne snage DVD-a Glina. Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-a Sisak, „Mladost“ Sisak i Topolovac.Na području VOZ Petrinja angažirane su domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Dana 15. veljače 2021. godine, ukupno je bilo angažirano 43 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila. Ukupno je evidentirano 45 vatrogasnih intervencija.

Među intervencijama ističe se vatrogasno osiguranje rušenja  dva industrijska dimnjaka visine oko 43 metara (jedan betonski, a drugi izgrađen od cigle) na području nekadašnje Željezare Sisak. Na vatrogasnoj intervenciji osiguranja mjesta događaja sudjelovala je JVP Sisak sa sedam vatrogasca i tri vatrogasna vozila.

Prema obrađenim podacima od dana 28.12.2020. do dana 15.02.2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 11388 vatrogasaca sa 3131 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 12399 intervencija.

Požari otvorenog prostora
Unatoč niskoj temperature, zabilježeni su i požari otvorenog prostora.Kako se približava početak sezone poljoprivrednih radova, upozoravamo građane da poštuju odluke jedinica lokalne uprave o načinima spaljivanja biljnog otpada.

ŽVOC Pula je u 15:20 sati zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Orihi - Trlji. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji su sudjelovala četiri vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Pula. Požar je ugašen u 18:20 sati.

DVD Podgora je u 10:03 sati zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području poviše mjesta Podgore. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i nekoliko maslina na površini od 0,3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 38 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Makarska te DVD-a Podgora, Baška Voda, Makarska i Tučepi. Požar je ugašen u 13:00 sati.

U Šibensko-kninskoj županiji zabilježena su čak tri požara otvorenog prostora koji su izbili unutar sat vremena. U 18:12 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu  o požara na otvorenom prostoru na području Danilo Kraljice. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i smreka na površini od 64 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 15 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik te DVD-a Perković, Brodarica-Krapanj, Šibenik i Grebaštica. Požar je ugašen u 21:00 sati.

U 18:39 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području mjesta Otavice - Gradac. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 9 vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz JVP Drniš i DVD Ružić. Požar je ugašen u 21:11 sati.

U 18:51 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu požara na otvorenom prostoru na području mjesta Vrbnik, Polje. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Knin. Požar je ugašen u 20:33 sati.

Foto: FB DVD Podgora

Pisane vijesti | VOS