Nagrada za životno djelo u vatrogastvu uručena Mirku Svetecu

Slika /slike/Nagrada za životno djelo u vatrogastvu uručena Mirku Svetecu.jpg

Dana 14. svibnja 2021. godine glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uručio je Mirku Svetecu Povelju i plaketu s likom Gjure S. Deželića.

U petak 14 svibnja u dvorani DVD-a Prvi hrvatski vatrogasni zbor u Varaždinu, održana je prigodna svečanost uručenja najvišeg vatrogasnog odlikovanja predsjedniku DVD-a Mirku Svetecu. Na svečanosti su sudjelovali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednik i zapovjednik VZŽ Varaždinske Nedeljko Vukalović i Ivica Labaš, počasni predsjednik DVD-a Prvi hrvatski vatrogasni zbor u Varaždinu Zvonko Biškup te varaždinski dobrovoljni i profesionalni vatrogasci.

Nakon uvodne riječi domaćina i dobitnika nagrade Mirka Sveteca, predsjednik VZŽ Varaždinske Nedeljko Vukalović je istaknuo da je ponosan što još jedna nagrada za životno djelo dolazi u Varaždinski županije, u ruke čovjeka koji dugi niz godina živi vatrogastvo. 

- Mirko Svetec je ime za koje znaju svi hrvatski vatrogasci, ime iza kojeg stoji niz rezultata u svim poljima vatrogastva. Dragi predsjedniče, dragi prijatelju, od srca ti čestitam na ovoj nagradi - rekao je prilikom uručivanja nagrade za životno djelo glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Mirko Svetec se po uručenju nagrade zahvalio svim okupljenima, a posebno članovima svoga društva koji su ga predložili za nagradu. Naglasio je da je ova nagrada zapravo rezultat rada i odricanja svih članova Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, a njemu osobno dodatni podstreh da nastavi s radom u hrvatskom i varaždinskom vatrogastvu.

Nakon uručenja nagrade, održano je kratko druženje uzvanika. 

Čestitamo od srca predsjedniku Svetecu i želimo mu puno sreće u daljnjem radu!

FOTO: FB Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica