Matea Doner – dobitnica nagrade "Maslačak znanja"

  • Slika /slike/Vijesti/maslacak znanja.jpg
  • Slika

  • Slika

U Domu kulture Bjelovar 26. rujna održana je dodjela nagrada “Maslačak znanja“, a  jedna od dobitnica je i Matea Doner, predsjednica DVD-a Voćin i zamjenica predsjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

Nagradu "Maslačak znanja" dodjeljuje Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, a glavni cilj nagrade je isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika potaknuti i motivirati sve građane u Republici Hrvatskoj da se uključe u neki oblik učenja i obrazovanja.

Mateu Doner za ovu je nagradu nominirala Hrvatska vatrogasna zajednica budući da ova dugogodišnja vatrogaskinja, osim redovnog rada u školi, provodi podršku u obrazovanju i izvan radnog vremena, pomaže obiteljima sa socijalnim statusom u organizaciji slobodnog vremena djece te održava radionice za razvoj socijalnih i komunikacijskih vještina.
U slobodno vrijeme također pomaže, kako korisnicima Centra, tako i ostalim pripadnicima društvene zajednice u kojoj djeluje, provođenjem različitih psihosocijalnih radionica. Kao aktivna članica društvene zajednice organizatorica je svih većih manifestacija i aktivnosti na području Općine Voćin, a od nedavno i na području Virovitičko-podravske županije. Uz formalno obrazovanje, položila je brojne tečajeve, specijalnosti i osposobljavanja u vatrogastvu, a unutar vatrogasne struke volontira držeći edukaciju, predavanja i radionice operativnim vatrogascima nakon težih vatrogasnih intervencija kako bi lakše svladali stres s kojim su se susreli.

Budimo primjer djeci i mladima
"Izuzetno sam sretna i ponosna što sam dobila ovu nagradu, ali isto tako sam jako motivirana za daljnje učenje i educiranje. Kako bi svaka zajednica bila uspješna potrebno je konstantno učiti i educirati se. Obrazovanje smatram jednom od važnih ljudskih vrijednosti, ne samo zbog znanja i diplome, već zbog rasta i razvoja svakog pojedinca. Budimo primjer djeci i mladima. Želim motivirati i sve ostale kako bi cijelo društvo bilo uspješnije, zadovoljnije i sretnije“, kazala je Matea i dodala: „Zahvaljujem se Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici koja me prijavila na ovaj natječaj, Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije, DVD-u Voćin, KUU Voćin, mom Centru za nestalu i zlostavljanu djecu, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i mojoj obitelji koja su mi velika podrška u ovom što radim“.

Čestitamo Matei na osvojenoj nagradi i vjerujemo kako će svojim primjerom biti inspiracija i drugima!

 

Pisane vijesti