Martin Trbljanić –Marco 1959. - 2022.

Dana 21.10.2022. godine s velikom tugom otočki vatrogasci su se okupili da isprate na vječni počinak dugogodišnjeg člana DVD Otok Martina Trbljanić - Marce.
Martin Trbljanić –Marco rođen je 2.5.1959. godine u Otoku, a od 14.03.1985. godine pristupa u DVD Otok.

Za vjernost društvu odlikovan je “Vatrogasnom spomenicom“ za 30 godina, a 1987. godine  položio  je ispit za  zvanje “Vatrogasac.“
Za svoj nesebičan rad u DVD Otok odlikovan je  1994. godine “Brončanom vatrogasnom medaljom“ i “Srebrnom vatrogasnom medaljom“ 2007 godine .

Za isticanje u vatrogasnim intervencijama odlikovan je “Brončanom vatrogasnom plamenicom“ 1994. godine.

Za vrijeme Domovinskog rata sudjelovao je aktivno u gašenjima požara koje je izazvalo neprijateljsko granatiranje i sa ostalim članovima društva spašavao materijalna dobra iako su granate zasipale Otok.
Od samog početka stupanja sudjeluje u radu Društva kroz operativni rad, a bezbrojne sate je provodio na radovima novog vatrogasnog doma. Uvijek spreman uz topli osmjeh prolaziti vesele i teške trenutke sa članovima društva.  

Pamtit ćemo dragog brata Martina Trbljanić - Marco  kao humanu, veselu i društvenu osobu, spremnu pomoći svakome u nevolji.
Iako vidno bolestan zadnjih godine  znao je posjetit vatrogasni dom a naročito za vrijeme poplava 2014. godine  kada je redovno dolazio u vatrogasni dom i informirao se o stanju na području zahvaćenom vodom i samom radu u društvu .                                                                                                                              
Ostat ćeš zauvijek u našim sjećanjima i hvala ti na svemu.
 
Neka ti je laka hrvatska gruda, počivao u miru Božjem.

Tvoji otočki vatrogasci, uz vatrogasni pozdrav “Vatru gasi brata spasi“ !
 
 

Pisane vijesti | In memoriam