Izaslanstvo Vatrogasne zajednice pokrajine Baden Württemberg u posjetu Hrvatskoj

  • Slika /slike/HVZ-posjet B.W Hrvatskoj (10).jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

Od 7. do 12. kolovoza  izaslanstvo vatrogasne zajednice Baden Württemberga u posjetu je Hrvatskoj i hrvatskim vatrogascima. 

Izaslanstvo Vatrogasne zajednice čine čine Dr. Frank Knoedler, predsjednik Vatrogasne zajednice Baden Württemberga, Frieder Lieb, načelnik vatrogasne škole Baden-Wuerttemberga, Gerhard Lai, počasni dopredsjednik Vatrogasne zajednice Baden Wuerttemberga i Michael Wegel, dopredsjednik VZ Baden Wuerttemberga
 
Prvog dana posjeta Hrvatskoj potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader primio je izaslanstvo u Hrvatskom saboru. Uz potpredsjednika Sanadera izaslanstvo je također pozdravio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Potpredsjednik Ante Sanader dodijelio je  dr. Franku Knoedleru, najveće saborsko priznanje, Zlatnu plaketu Hrvatskog sabora, za izuzetan doprinos vatrogastvu Republike Hrvatske i tom prigodom se zahvalio na pruženoj velikoj pomoći i dugogodišnjoj suradnji. Naime, Vatrogasna zajednica tijekom dugogodišnje suradnje pružila je iznimno veliku pomoć hrvatskom vatrogastvu.

Dr. Knoedler zahvalio se što može doživjeti vatrogastvo boraveći u Hrvatskom saboru, glavnom gradu i kroz cijelu Republiku Hrvatsku. - Vidljivo je da su hrvatski vatrogasci dobro usavršeni te da vam država izravno pomaže. Veselim se potpisivanju povelje koja će biti samo formalno potpisivanje jer naša suradnja traje i trajat će ubuduće. - rekao je dr. Knoedler te dodao da smatra velikim postignućem što je Hrvatska vatrogasna zajednica državno tijelo.

Nakon dugogodišnje suradnje, međusobni odnosi bit će potvrđeni Sporazumom o suradnji, koji će se potpisati 10. kolovoza 2023. godine u 10 sati u Vatrogasnom operativnom središtu u Divuljama.

 
Tijekom svog boravka u Hrvatskoj izaslanstvo će se upoznati s radom u ustrojem hrvatskog vatrogastva obilaskom vatrogasnih zajednica i vatrogasnih postrojbi u Gradu Zagrebu, Velikoj Gorici, Koprivnici, Zadru, Splitu i Hvaru.



 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica