Ivan Klepac (1937. - 2023.)

Slika /slike/Ivan Klepac.jpg

Dana 8. travnja 2023. godine preminuo je Ivan Klepac, osnivač i prvi predsjednik DVD-a Leprovica.

Ivan Klepac rođen je 7. veljače 1937 godine u Leprovici gdje je živio cijelog svog života. Kao i mnogi građani Leprovice, svoj vatrogasni put započeo je u  DVD-u Ostrna 5. veljače 1955. godine.
Stekavši iskustvo u vatrogastvu, uvidio je da je potrebno i u Leprovici osnovati vatrogasno društvo. „Nek i u Leprovici poteče voda“ rečenica je kojom je gospodin Klepac 18. veljače 1979. godine osnovao DVD Leprovicu.
Kao prvi predsjednik u mandatu 1979. - 1984. godina pokrenuo je mnoge uspješne projekte od kojih ističemo nabavu vatrogasne pumpe i ostale opreme i tehnike te izgradnju vatrogasnog spremišta.
Skupština DVD a Leprovica prepoznala je zasluge Ivana Klepca i imenovala ga počasnim doživotnim predsjednikom DVD Leprovica. Gosp. Klepac primio je vatrogasne spomenice za 10,20,30,40,50 i 60 godina članstva te Vatrogasne medalje - brončanu od VZG Dugo Selo, srebrnu od VZZŽ te Zlatnu vatrogasnu medalju koju mu je dodijelila Hrvatska vatrogasna zajednica.
Ovim putem želimo još jednom iskazati poštovanje i zahvalu Gosp. Ivanu Klepcu na njegovom požrtvovnom i humanitarnom djelovanju te razvoju vatrogastva cijelog dugoselskog kraja.

DVD Leprovica

Pisane vijesti | In memoriam