I dalje aktivan požar kod Oklaja

Slika /slike/foto_pozar u Sibensko kninskoj zupaniji.jpg

U gašenju požara je do sada sudjelovalo 77 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila,  a trenutna opožarena površina je 370 ha

Požar na području Suknovca kod Oklaja aktivno se gasio tijekom cijele noći sa zemaljskim snagama, a na požarište su jutros u 6:40 sati upućena i dva zrakoplova Canadair. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, hrastova i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 370 ha. U gašenju su tijekom jučerašnjeg dana sudjelovala četiri zrakoplova Canadair i dva zrakoplova Air Tractor, te ukupno 77 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila iz JVP-a Knin i Drniš, VZŽ Šibensko-kninske županije, DVIP-a Šibenik te DVD-ova Drniš, Biskupija, Ružić, Promina, Sveti Juraj Kistanje, Dubravice, Ervenik i Knin.
Podsjetimo, ŽVOC Šibenik je dojavu o ovome požaru zaprimio jučer u 17:21.

Na području Šibensko-kninske županije jučer je ugašen požar koji je izbio na predjelu Promina-Bogatići, Popovići, a u kojem je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 30 ha. 
 
Pod kontrolom vatrogasaca požar na Hvaru
Spomenimo i kako je požar na otoku Hvaru, na lokaciji Stari Grad (Rudina), koji se gasi od 18. kolovoza, pod kontrolom vatrogasaca te se saniraju rubni dijelovi požarišta. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 15 ha. Tijekom 19. kolovoza u gašenju požara sudjelovala su ukupno 72 vatrogasca s 18 vatrogasnih vozila iz JVP-a Split i Podstrana, sezonske intervencijske vatrogasne postrojbe Jelsa i Sućuraj, te vatrogasci iz DVD-ova Stari Grad, Hvar, Jelsa, Split, Žrnovnica, Omiš, i Dugi Rat kao i četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Tijekom noći i jutra obavljena je smjena vatrogasaca na požarištu.

Požar na području Omiša, predio Srijane, koji je izbio jučer u popodnevnim satima, ugašen je sinoć u 20:15. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i biljne naslage površine 600 m2 na teškom terenu gdje su strme litice i gusta vegetacija. U gašenju požara sudjelovalo je Air Tractor koji je preusmjeren sa protupožarnog izviđanja te je sa nekoliko bacanja sanirao izdimljavanja na požarištu, a od zemaljskih snaga na sanaciji i dežurstvu sudjelovali su DVD Gata  i Kučiće s ukupno 14 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.
 

Pisane vijesti