Humanitarni potez vrbovečkih vatrogasaca

Slika /slike/IMG_6516-scaled.jpg

Sav iznos koji su dobili od dnevnica tijekom sanacije potresa na Banovini, vrbovečki vatrogasci donirali su za izgradnju kuće jednoj obitelji na području pogođenom potresom.

Da je široko srce vatrogasaca, znano je od davnina. A, još jedan dokaz tome je i najnoviji potez vrbovečkih vatrogasaca koji su 12. siječnja službeno uručili jednu odluku i novčanu uplatnicu gradonačelniku Grada Vrbovca Denisu Kralju.

Naime, Predsjedništvo i Upravni odbor Gradske vatrogasne zajednice jednoglasno su odlučili da se iznos od 14.000 kuna, koji su vrbovečki vatrogasci dobili na račun dnevnica za sudjelovanje u sanaciji šteta od potresa na Banovini, uplati u poseban fond Grada Vrbovca za gradnju kuće jednoj stradaloj obitelji u Sisku.
Predsjednik Slavko Povrlišek nazočne je izvijestio da je Vatrogasna zajednica grada Vrbovca jednoglasno odlučila da će vrbovečki vatrogasci donirati svoje dnevnice koje su dobili za sudjelovanje u sanaciji šteta od potresa na Banovini, a ta će sredstva biti iskorištena za gradnju kuće obitelji u Sisku.

– Pozdravljam vas najprije i u ime glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića koji zbog spriječenosti nije ovdje s nama. Prenosim njegovu veliku zahvalu svim vrbovečkim vatrogascima za sve što ste učinili prije godinu dana na Banovini, jednako kao i velike zahvale župana Sisačko-moslavačke te gradonačelnika Siska, Petrinje i Gline. Tada je naših 39 kolega sudjelovalo 12 dana i ostvarilo 90 dnevnica u Banovini u sanaciji šteta od potresa, a za što nam je Hrvatska vatrogasna zajednica uplatila 14.000 kuna naknade. Svi su naši kolege jednoglasno odlučili da ta sredstva uplatimo u fond za gradnju kuće jednoj peteročlanoj obitelji u Sisku, koju grad Vrbovec upravo gradi. Naime, mi smo na Banovini bili kako bismo pomogli tamošnjim ljudima i svojim kolegama i zato smo se odlučili na ovu odluku – poručio je Povrlišek.
 

Gradonačelnik Denis Kralj izrazio je veliku zahvalu vatrogascima.
– Bili smo na vas izuzetno ponosni prije godinu dana, kada ste tamo bili prvi na licu mjesta. Zbog toga izražavam još jednom zahvalu, svaka vam čast i hvala vam na ovom novčanom prilogu za te ljude. Kuća se gradi, temelji su gotovi, a uskoro kreću i ostali građevinski radovi samo da prođe ovo prohladno vrijeme. Na kraju još jednom hvala i na ovome daru, dobro će doći jer su troškovi prilično visoki – istaknuo je Kralj.
 
Slavko Povrlišek je potom podijelio zahvalnice društvima (DVD-ima) VZG Vrbovca za poseban doprinos i pomoć VZG Petrinja, JVP Petrinja i gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa.

Pisane vijesti