DVOC 9. / 10. veljača 2024

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 09. / 10. veljače 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 117 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 153 vatrogasnih organizacija sa ukupno 578 vatrogasca i 202 vatrogasna vozila.
 
Grad Zagreb
Dana 09. veljače u 12:50 sati VOC Grada Zagreb zaprimio je dojavu o urušavanju građevinske skele na adresi Zagreb, Petrinjska. Radilo se o urušavanju skele na visini od drugog i trećeg kata zgrade, u dužini oko 20 metara. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na tehničkoj intervenciji osiguranja ostatka skele i spuštanje nesigurnih dijelova iste sudjelovao je 21 vatrogasac sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija je završila u 14:57 sati.
 
Dana 09. veljače u 14:24 sati VOC Grada Zagreb zaprimio je dojavu o urušavanju palete sa građevinskim materijalom (cement i žbuka) na adresi Zagreb, Andrije Hebranga. Uslijed urušavanja ozlijeđena je jedna osoba koja je zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji su sudjelovala tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zagreb.
Intervencija je završila u 15:10 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 09. veljače u 12:13 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o miješanju klora sa nepoznatom tvari u postrojenju hotelskog bazena na adresi put Trstenika, Split. Ozlijeđene su dvije osobe koje su zbrinute od strane HMS-a. Na intervenciji je angažirano 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Split.
Intervencija je završila u 22:25 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 09. veljače u 19:18 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području naselja Jadrtovac. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje ukupne površine od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovao 35 vatrogasac sa 14 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik,  JVP Vodice i Šibenik te DVD-a Bilice, Grebaštica, Zaton, Zablaće, Šibenik, Brodarica - Krapanj i Vodice te Županijski vatrogasni zapovjednik.
Požar je lokaliziran u 21:52, a ugašen u 23:21 sati.
 
Dana 09. veljače u 10:43 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u mjestu Čitluk. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje ukupne površine 24 ha. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo devet vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Drniš te DVD-a: Sv.Juraj Kistanje, Drniš i Promina.
Požar je ugašen u 17:33 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 09. veljače u 12:50 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Gornja Visočka (Slunj). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje ukupne površine 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Debela Kosa.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 20:35 sati.
 
Dana 09. veljače u 17:07 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Jasnić Brdo, općina Krnjak. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje ukupne površine 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 15 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz DVD-a: Slunj, Belajske Poljice, Barilović i Sića.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:09 sati.
 
Sisačko-moslavačka županija
Dana 09. veljače u 18:57 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora u Petrinji, naselje Gornja Pastuša. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 14 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Petrinja sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
Požar je lokaliziran u 20:15 sati, a ugašen u 20:50 sati.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 09. veljače u 19:19 sati DVD Podgorač je zaprimilo dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Budimci, ulica Ante Starčevića. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je DVD Podgorač i DVD Kršinci sa ukupno 15 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.
Požar je ugašen u 21:40 sati.
 
Virovitičko-podravska županija
Dana 09. veljače u 14:06 sati DVD Voćin je zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Ćeralije (Voćin). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je DVD Voćin sa ukupno osam vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.
Požar je lokaliziran u 15:05 sati, a ugašen u 15:37 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 09. veljače u 10:46 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na adresi Bukevje, Sveti Ivan Zelina. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz VZG Sveti Ivan Zelina te DVD-a: Sveti Ivan Zelina, Komin, Paukovec i Blaževdol.
Požar je ugašen u 15:55 sati, a intervencija vatrogasaca je završila u 22:13 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS