DVOC 9./10. listopad 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 09./10. listopad 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 65 vatrogasnih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 69 vatrogasnih organizacija s ukupno 238 vatrogasaca i 81 vatrogasnim vozilom.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 08. listopada u 22:01 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Karepovac, Split. Radi se o požaru na odlagalištu otpada na površini 6400 m2. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 30 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila. Tijekom dana 09. listopada na sanaciji odlagališta bili su angažirani vatrogasci iz JVP Split te DVD-a Split, Žrnovnica, Vranjic i Mladost, dok je tijekom noći ostalo na dežurstvu osam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Split. Požar je pod nadzorom gasitelja.
 
Karlovačka županija
Dana 09. listopada u 23:10 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru u željezničkom prometu na adresi Karlovac, Prilaz Većeslava Holjevca (Željeznički kolodvor Karlovac). Radilo se o četiri vagona cisterne u kojima se nalazi nafta, a koji su iskočili iz tračnica. Vizualnim pregledom na mjestu događaja nije uočen otvoreni plamen. Izvršeno je protupožarno osiguranje od strane vatrogasaca JVP Karlovac.
Intervencija vatrogasaca završila je u 00:40 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS