DVOC 8. / 9. travnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 08. / 09. travanj 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 73 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 92 vatrogasnih organizacija sa ukupno 347 vatrogasaca i 102 vatrogasna vozila.
 
Zagrebačka županija
Dana 08. travnja u 19:09 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Sv. Ivan Zelina, Trg Ante Starčevića. Radilo se o požaru plastike u automat klubu koji se proširio na trgovački objekat. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je zadobio ozlijede (udisanje dima) te je zbrinut od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno  56 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz DVD-a Sveti Ivan Zelina, Blaževdol,  Bedenica, Komin, Andrilovec, Dugo selo, te VZG Sveti Ivan Zelina i VZG Vrbovec.
Požar je lokaliziran u 21:14 sati, a tijekom noći i jutra vrši se dežurstvo od strane DVD Komin sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
Intervencija je u tijeku.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS