DVOC 7. / 8. travnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 07. / 08. travanj 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 72 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 83 vatrogasnih organizacija sa ukupno 305 vatrogasaca i 100 vatrogasnih vozila.
 
Sisačko-moslavačka županija
Dana 07. travnja u 12:34 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na prostoru naselja Jošani kod Petrinje. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Petrinja.
Intervencija vatrogasaca završila je u 15:13 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 07. travnja u 15:28 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na prostoru naselja Donji Kremen kod Slunja. Radilo se o požaru trave prilikom čega je jedan vatrogasac zadobio opekline desnog ramena. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca i jedno vatrogasno vozilo iz DVD Slunj.
Intervencija vatrogasaca završila je u 18:17 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 07. travnja u 15:59 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u naselju Polača kod Knina. Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i makije na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila iz JVP Knin.
Intervencija vatrogasaca završila je u 20:02 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS