DVOC 7. / 8. ožujka 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 07. / 08. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Grad Zagreb
Dana 7. ožujka u 16:23 sati JVP Grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Dubrave na adresi Čakanovec 140. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila  iz JVP Grada Zagreba te DVD-a Danovec i Čučerje
Požar je ugašen u 18:21 sati.
 
Virovitičko-podravska županija
 Dana 7. ožujka u 06:13 sati JVP Virovitica zaprimila je dojavu o požaru garaže na adresi Virovitica, Ulica vinkovačka cesta. Požarom su bila zahvaćena tri osobna vozila, tri motocikla, alati i strojevi, garažni prostor te 70m² raslinja u blizini iste. Ozlijeđenih osoba nije bilo.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Virovitica.
Požar je lokaliziran u 07:00, a ugašen u 08:35 sati.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 7. ožujka u 17:37 sati DVD Budinščina zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Zajezda. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Budinščina.
Požar je ugašen u 19:51 sati.
 
Dana 7. ožujka u 17:30 sati DVD Gornja Stubica zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Svetog Mateja. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Gornja Stubica i DVD Sveti Matej.
Požar je ugašen u 20:25 sati.
 
Ličko-senjska županija

Dana 7. ožujka u 19:33 sati ŽVOC Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Barlete. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Gospić.
Požar je ugašen u 21:10 sati.
 
Zadarska županija
Dana 7. ožujka u 17:38 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Islam Latinski. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Zadar i DVD Ražanac.
Požar je lokaliziran u 18:50, a ugašen u 19:15 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 7. ožujka 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 7. ožujka 2022. godine obavljena je jedna vatrogasna intervencija prijevoza vode na području Grada Petrinje na kojoj su angažirana dva vatrogasca sa jednim vozilom.

VOS