DVOC 5./6. listopad 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 5./6. listopad 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 74 vatrogasnih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 90 vatrogasnih organizacija s ukupno 310 vatrogasaca i 102 vatrogasna vozila.
 
Karlovačka županija

Dana 05. listopada na području grada Karlovca zabilježen je veći broj tehničkih vatrogasnih intervencija ispumpavanja vode, čišćenja kolnika, prijevoza osoba čamcem i izrada nasipa. Zabilježeno je 20 intervencija na kojima su sudjelovala 52 vatrogasca sa 23 vatrogasna vozila iz JVP-a Grada Karlovca i Ogulina te DVD-a Ogulin, Stative Gornje, Koritinja, Ozalj, Orlovac i Gornje Mekušje.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Tijekom dana 05. rujna od 15:00 sati na području Podgore zabilježeno je jako nevrijeme praćeno obilnom kišom koja je izazvala bujične poplave te je došlo do odrona, oštećenja i plavljenja kolnika i objekata. Radi sanacije posljedica nevremena odrađen je veći broj tehničkih intervencija (ispumpavanja objekata, čišćenje i saniranje kolnika te odvodnih kanala) na kojima je angažiran JVP Makarska i osam vatrogasnih postrojbi DVD-a sa Makarskog područja sa 76 vatrogasaca i 23 vatrogasna vozila.

VOS