DVOC 31. ožujak / 01. travanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 31. ožujak / 01. travanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Zagrebačka županija
Dana 01. travnja u 00:04 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru tvornici peleta na adresi u Mraclinu. Uslijed eksplozije stroja za proizvodnju peleta došlo je do požara i isti se proširio na prostor pilane i tvornice parketa. Pri eksploziji jedna osoba je ozlijeđena i prevezena u Kliniku za traumatologiju u Draškovićevoj ulici od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 50 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz JVP Velika Gorica i DVD-a Mraclin, Okuje, Vukovina, Buševec, Kurilovec, Lukavec, Kuče, Mičevec i Velika Mlaka.
Požar je lokaliziran u 03:11 sati, a u tijeku je sanacija požarišta.

Istarska županija
Dana 31. ožujka u 12:36 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o padu aviona prilikom uzlijetanja na aerodromu Pula. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da se zrakoplov prilikom pada zapalio, a požar su ugasili pripadnici aerodromske vatrogasne postrojbe. Djelatnici HMP-a su utvrdili smrt dvojice putnika u zrakoplovu. Na vatrogasnu intervenciju upućeno je  sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Pula, ali njihova intervencija nije bila potrebna te su se vratili u postrojbu. Intervencija je završila u 12:58 sati.

Primorsko-goranska županija
Dana 01. travnja u 03:21 sati DVD Rab zaprimilo je dojavu o požaru ugostiteljskog objekta na otoku Rabu na plaži Veli Mel u Kamporu. Dolaskom na mjesto intervencije zatečen je požar ugostiteljskog objekta u razbuktaloj fazi. Ugostiteljski objekat površine 140 m2  je u potpunosti oštećen, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz DVD Lopar i DVD Rab.
Požar je lokaliziran u 04:10 sati, a ugašen u 06:00 sati.

VOS