DVOC 3./4. rujan 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 03./04. rujan 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 129 vatrogasnih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 149 vatrogasnih organizacija sa ukupno 597 vatrogasaca i 189 vatrogasnih vozila.
 
Splitsko-dalmatinska županija

Dana 03. rujna u 17:45 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru vozila na odmorištu Mosor, na autocesti A1 između čvorova Bisko i Blato na Cetini (402 km autoceste u smjeru Dubrovnika). Radilo se o udaru vozila u agregat za istakanje goriva na benzinskoj postaji „Petrol“, uslijed čega je došlo do požara nekoliko automobila. Jedna je osoba smrtno stradala, a tri su osobe ozlijeđene te su iste zbrinute od strane HMS. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca iz HAC-ove (Hrvatske autoceste) vatrogasne postrojbe Split i Zagvozd kao i DVD Dugopolje sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.             
 
Požar otvorenog prostora za koji ŽVOC Split zaprimio dojavu 01. rujna u 17:41 sati na području Žrnovnice, Dvori (u blizini izvora rijeke Žrnovnice), a na kojem je izgorjelo 20 ha trave, makije i mlade borove šume, ugašen je 03. rujna u 17:00 sati.  
 
Virovitičko-podravska županija
Dana 03. rujna u 13:57 sati ŽVOC Virovitičko-podravske županije zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Ćeralije (Voćin), ulica Nikole Tesle. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 24,5 ha. U gašenju požara sudjelovao je ukupno 21 vatrogasac sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Slatina te DVD-a Četekovac i Voćin.
Požar je ugašen u 19:37 sati.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 03. rujna u 13:58 sati DVD Belišće zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Bistrinci (Belišće), ulica Marka Oreškovića. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i bagremova šuma na površini od 15 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 18  vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz. DVD-a Belišće i Bistrinci.
Požar je ugašen u 17:27 sati.
 
Dana 03. rujna u 14:18 sati JVP Čepin zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Dopsin. Požarom je zahvaćena poljoprivredna površina (kukuruzište)  na površini od 9 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 16  vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Čepin, DVD-a Vladislavci i Hrastin.
Požar je ugašen u 18:55 sati.

Dana 03. rujna u 12:58 sati DVD Gašinci zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Gašinci. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje  na površini od 25 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 32  vatrogasca sa šest vatrogasna vozila iz DVD-a Gašinci, Satnica Đakovačka, Gorjani, Drenje i Trnava.
Požar je ugašen u 17:45 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS