DVOC 3. / 4. ožujka 2022. godine

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 3. / 4. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 3. ožujka 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 3. ožujka 2022. godine obavljene su dvije vatrogasne intervencije na kojima je angažirano pet vatrogasaca sa dva vozila.
Na području Grada Petrinje jedno uklanjanje opasnih predmeta s visine i jedan prijevoz vode.

Krapinsko-zagorska županija
Dana 3. ožujka u 13:15 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Veliko Trgovišće, Domahovo. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 16 ha. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zagorska i DVD-a Veliko Trgovišće.
Požar je lokaliziran u 14:27 sati, a ugašen u 15:01 sati.

Šibensko-kninska županija
Dana 3. ožujka u 11:10 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Pirovca. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Vodice te DVD-a: Pirovac i Tisno.
Požar je lokaliziran u 12:34 sati, a ugašen u 13:43 sati.

Dubrovačko-neretvanska županija
Dana 3. ožujka u 15:29 sati DVD Trpanj zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Trpanj – brdo Viter. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na trenutno neprocijenjenoj površini. Na požarište je bio upućen jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 koji je opozvan iz razloga što su vatrogasci uspjeli staviti požar pod nadzor pa nije bilo potrebe za djelovanjem istog. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 34 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Trpanj, Orebić i Kuna. Požar je lokaliziran u 18:00 sati, a tijekom noći se vršilo dežurstvo i čuvanje požarišta.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS