DVOC 29. / 30. svibnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 29. /30. svibnja 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 77 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 89 vatrogasnih organizacija sa ukupno 328 vatrogasca i 99 vatrogasnih vozila.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 29. svibnja u 17:13 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru pilane u Svetom Križu Začretje. Radilo se o požaru postrojenja za obradu drvene mase i piljevine. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Krapina, ZJVP, DVD Sveti Križ Začretje i Brezova.
Požar je lokaliziran u 17:56 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:21 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 29. svibnja u 17:44 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta u Palmotićevoj ulici u  Zagrebu. Radilo se o požaru kuhinje prilikom čega su tri osobe ozlijeđene (opekline , porezotine i  udisanje dima) i zbrinute od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je 21 vatrogasac sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:55 sati.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 29. svibnja u 12:23 sati VOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru silosa u Klani. Radilo se o požaru piljevine u više čelija silosa. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka i DVD Klana.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:06 sati.
 
Šibensko-kninska županija

Dana 29. svibnja u 09:22 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru broda kod otoka Murtera. Radilo se o požaru broda u vlasništvu NP Kornati na kojem je bilo šest osoba a isti su evakuirani na drugi brod. Na intervenciji gašenja požara i spašavanja osoba sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Tisno kao i dva broda iz Lučke Kapetanije i NP Kornati.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 11:35 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara. 

VOS | VOS