DVOC 29./30. rujan 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 29./30. rujan 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježena je 81 vatrogasna intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 99 vatrogasnih organizacija s ukupno 372 vatrogasca i 123 vatrogasna vozila.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 29.rujna u 14:25 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Mrkopalj, Pilanska. Radilo se o požaru drvno-prerađivačke industrije (pilane). Ozlijeđenih osoba nije bilo. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 50 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila iz JVP Delnice te DVD-a Mrkopalj, Ravna Gora, Fužine, Sunger i Vrata.
Požar je lokaliziran, a tijekom noći radilo se na dežurstvu i sanaciji požarišta.
 
Međimurska županija
Dana 29. rujna u 15:56 sati JVP Čakovec zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Dunjkovec, ulica Dr. Ljudevita Gaja. Radilo se o požaru krovišta obiteljske kuće koji je nastao uslijed eksplozije, ulijed čega je jedna osoba ozlijeđena i zbrinuta od strane HMS-a. U gašenju požar sudjelovalo je ukupno 17 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila iz JVP Čakovec te DVD-a Dunjkovec, Nedelišće i Pretetinec.
Požar je lokaliziran u 16:33 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 17:00 sati.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 29. rujna u 22:22 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Jesenje, Brdo Jesenjsko. Radilo se o požaru kuće, uslijed čega je jedna osoba zbrinuta od strane HMS-a zbog udisanja dima. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 18 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila iz JVP Krapina te DVD Gornje Jesenje.
Požar je lokaliziran u 23:13 sati, a intervencija je završila u 02:03 sati.         
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS