DVOC 28. veljače / 1. ožujka 2022. godine

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 28. veljača / 01. ožujak 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 28. veljače 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 28. veljače 2022. godine obavljene su 2 vatrogasne intervencije na kojima su angažirana 4 vatrogasca s 2 vozila.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje 1 izvid i 1 prijevoz vode.


Zadarska županija
Dana 28. veljače u 18:48 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Vir (Torovi). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Zadar.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 21:28 sati.

Šibensko-kninska županija
Dana 28. veljače u 18:57 sati ŽVOC Šibenik zaprimo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Čenići (Biskupija) koji se uslijed jakog vjetra proširio na područje mjesta Tepljuh (Drniš). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na trenutno procijenjenoj površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 25 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Knin, JVP Drniš, DVD Knin, Ervenik i Biskupija. Oko 01:30 sati veći dio snaga je povučen sa požarišta, a tijekom noći na dežurstvu su ostali JVP Drniš i DVD Biskupija sa 9 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. 
Požar je pod nadzorom gasitelja, a i dalje se radi na gašenju i sanaciji te je trenutno na terenu 10 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila.

Požeško-slavonska županija
Dana 28. veljače u 20:48 sati JVP Požega zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Požega, u Ulici Eugena Kvaternika. Požarom je bilo zahvaćeno krovište obiteljske kuće površine 120 m2. Uslijed požara nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Požega i DVD Požega.
Požar je ugašen u 01:36 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 28. veljače u 17:00 sati ŽVOC Split zaprimo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji brdo Ljubeč, između Primorskog Doca i Prgometa. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na teško pristupačnom terenu površine 35 ha. Na intervenciji gašenja i nadzora nad požarom  sudjeluju DVD Kaštela sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
Požar je lokaliziran u 06:30 sati, a sanacija i dežurstvo i dalje u tijeku.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS