DVOC 28. / 29. ožujka 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 28. / 29. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Požeško-slavonska županija
Dana 28. ožujka u 14:14 sati DVD Pleternica zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Pleternice, u naselju Bresnica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini oko 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Pleternica i Sulkovci.
Požar je ugašen u 17:04 sati.

Šibensko-kninska županija
Požar otvorenog prostora za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dana 27. ožujka u 13:23 sati na lokaciji Biskupija, Riđane i dalje je aktivan. Tijekom dana 28. ožujka požar su nadgledali vatrogasci iz DVD-a Biskupija.

Dana 28. ožujka u 19:17 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Knina. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Knin sa četiri vatrogasca i dva vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 21:26 sati.

Osječko-baranjska županija
Dana 28. ožujka u 14:33 sati JVP Osijek zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Osijeka, u naselju Tenja. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Osijek sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 16:51 sati.

Koprivničko-križevačka županija
Dana 28. ožujka u 10:02 sati ŽC 112 Koprivnica zaprimio je dojavu o požaru silosa za piljevinu  na adresi Kloštar Vojakovački, Rajići. Požarom je zahvaćen silos visine 15 metara, površine 30 m2 prilikom čega je došlo do manje eksplozije te požara u silosu i krovišta objekta. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Koprivnica i Križevci te Županijski vatrogasni zapovjednik sa ukupno 11 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila. 
Požar je ugašen u 14:00 sati, a osiguranje na požarištu završeno u 19:00 sati.

Karlovačka županija
Dana 28. ožujka u 20:57 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Ogulin, u naselju Brezik. Požarom je bila zahvaćena trava i  nisko raslinje na površini od 48 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 10  vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Ogulin te DVD Ogulin i Ribarić. 
Požar je ugašen u 22:40 sati.

Krapinsko-zagorska županija
Dana 28. ožujka u 13:41 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Klanjec, Police 12. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Zagorska te DVD-a: Rakovec, Klanjec i Lučelnica. 
Požar je ugašen u 16:40 sati.

Dana 28. ožujka u 16:29 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Sušobreg Bistrički 21a. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zagorska te DVD-a Marija Bistrica i Tugonica Podgrađe. 
Požar je ugašen u 18:53 sati.

Dana 28. ožujka u 16:57 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Krapina, Mikša Pavića 41. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Krapina i DVD Krapina.
Požar je ugašen u 20:26 sati.

Zagrebačka županija
Dana 28. ožujka u 07:10 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o istjecanju mješavine ugljičnog dioksida (CO2) i metana na kompresorskoj stanici Ina-Naftaplin na lokaciji Ivanić Grad, Žutička ulica. Daljnje istjecanje spriječeno je zatvaranjem ventila a u nekoliko navrata je došlo do samozapaljenja taloga koji se nalazio na površini. Ozlijeđenih osoba nije bilo. U gašenju i osiguranju mjesta intervencije sudjelovala je JVP Ivanić Grad sa osam vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila. Tijekom noći JVP Ivanić Grad vršila je osiguranje mjesta istjecanja, a vatrogasna intervencija je još u tijeku.

Dana 28. ožujka u 14:36 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Staro Čiče, Velikogorička ulica. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Velika Gorica i DVD Staro Čiče. 
Požar je a ugašen u 16:35 sati.

Dana 28. ožujka u 12:08 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Zaprešića, Savska ulica. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Zaprešić te DVD-a: Zaprešić, Pojatno i Ivanec. 
Požar je a ugašen u 18:50 sati

Dana 28. ožujka u 12:08 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Zaprešića, kod Krapinskog mosta. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Zaprešić te DVD-a: Zaprešić i Kupljenovo. 
Požar je ugašen u 17:15 sati

Dana 28. ožujka u 17:15 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Donji Hruševec. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Kravarsko. 
Požar je ugašen u 18:55 sati.

Grad Zagreb
Dana 28. ožujka u 15:44 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kučilovina, Kučilovinska cesta 29. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasca sa šest vatrogasnih vozila iz DVD-a:Kučilovina, Kašina i Planina Donja
Požar je ugašen u 18:45 sati.

Dana 28. ožujka u 22:16 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Sesveta, u naselju Kašinska Sopnica. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje na površini od 400 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 55 vatrogasaca sa 19 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb te DVD-a: Kučilovina, Planina Donja, Planina Gornja, Kašina, Blaguša, Vidovec, Vugrovec i Sesvetski Kraljevec. Požar je aktivan.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 28. ožujka 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije, JVP Petrinja. Na području Grada Petrinje 1 prijevoz vode. 

Dana 28. ožujka u 11:58 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Strašnika. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Petrinja. Požar je ugašen u 12:45 sati.

Dana 28. ožujka u 18:37 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Glina, Majske Poljane 100. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Glina. Požar je ugašen u 17:00 sati.

Dana 28. ožujka u 14:48 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Petrinje, u naselju Begovići. Požarom je bila zahvaćena trava lišće i šuma na površini od 400 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Petrinja. Požar je ugašen u 17:50 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS