DVOC 28. / 29. lipnja 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 28. / 29. lipnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 28. lipnja 2022. odrađene su dvije vatrogasne intervencije prijevoza vode u gradu Petrinji gdje su bila angažirana četiri vatrogasaca  sa dva vatrogasna vozila iz  JVP Petrinja.
 
Dana 26. lipnja JVP Sisak zaprimila je dojavu o požaru hale tvrtke Royal Media d.o.o. koja se bavi prikupljanjem i obradom otpada. Tijekom dana 28. lipnja vatrogasci su radili na sanaciji požarišta i nadzoru dijelova požarišta koja se ne mogu sanirati radi opasnosti od pada betonskih dijelova konstrukcije hale. Tijekom noći na dežurstvu ostaje JVP Sisak sa tri vatrogasca.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 28. lipnja u 09:34 sati DVD Supetar zaprimio je dojavu o padu zrakoplova na  području otoka Brača u predjelu Blaca - Nerežišća. U padu zrakoplova Cessna 172 vatrogasci su pronašli tri ozlijeđene osobe koje su prevezene u Zračnu luku Brač. Organiziran je hitni medicinski prijevoz helikopterom za KBC Split, a ozlijeđene osobe su medicinski zbrinute i izvan su životne opasnosti. Na intervenciji spašavanja unesrećenih osoba sudjelovali su DVD-i Supetar i Bol sa 16 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila te vatrogasci ZL Brač.
Na mjestu pada letjelice i dalje se obavlja dežurstvo od strane DVD Supetar.
 
Dana 29. lipnja u 00:21 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Starog Grada, Rt Kabal na otoku Hvaru. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje na površini od 1 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 24 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz SIVP Hvar, DVD Hvar, DVD Stari Grad i DVD Jelsa.
Požar je ugašen u 03:30 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 28. lipnja u 16:13 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Mokro Polje - Ervenik. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i smrika na površini od 28 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva zrakoplova Canadair CL-415 te ukupno 16 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Knin i DVD-a: Ervenik, Knin, Sveti Juraj Kistanje i Biskupija.
Požar je lokaliziran u 20:01 sati, a tijekom noći obavljalo se dežurstvo od strane DVD Ervenik.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS