DVOC 27. / 28. veljače 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 27. / 28. veljače 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 58 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 69 vatrogasnih organizacija sa ukupno 255 vatrogasaca i 76 vatrogasnih vozila.
 
Zadarska županija
Dana 27. veljače u 11:21 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u Poljicama. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a „Pljusak“ Nin.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 12:24 sati.
 
Koprivničko-križevačka županija
Dana 27. veljače u 18:09 sati JVP Koprivnica zaprimila je dojavu o požaru kuće na adresi Kralja Tomislava, Legrad. Radilo se o  požaru dvorišne kamene kuće prilikom čega je izgorjelo krovište, međukatna konstrukcija i  predmeti unutar kuće. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 22 vatrogasca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Koprivnica i DVD-i  Legrad, Zablatje, Selnica Podravska i Veliki Otok.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 20:05 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 27. veljače u 22:27 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru montažnog objekta na adresi Vojvodići, Novaki. Požarom je bio zahvaćen montažni objekat koji je izgorio. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz VZG Sveta Nedelja te DVD-i: Rakitje, Strmec, i Sveta Nedelja.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila 28. veljače u 01:33 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS