DVOC 27. / 28. veljače 2022. godine

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 27. / 28. veljače 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 27. veljače 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 27. veljače 2022. godine obavljen je jedan prijevoz vode na području Grada Petrinje a angažirana su dva vatrogasca s jednim vozilom.
Izvješće sastavljeno u 07:00 sati.
 
Primorsko goranska županija
Dana 27. veljače tijekom cijelog dana na širem području županije, a najviše na području Rijeke, Novog Vinodolskog i Crikvenice zabilježen je veći broj tehničkih vatrogasnih intervencija kao posljedica olujnog vjetra. Prema zaprimljenim podacima na području županije zabilježene su 22 tehničke intervencije na kojima je sudjelovalo ukupno 104 vatrogasca sa 22 vatrogasna vozila.
Većinom se radilo o uklanjanju stabla i grana, limova, ploča sa krovišta, uklanjanju i osiguravanju električnih i telefonskih stupova te uklanjanju električnih kablova i reklamnih panela.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Dana 27. veljače u 18:24 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Primorski Dolac. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a: Kaštela, Kaštel Gomilica i Mladost.
Požar je ugašen, a intervencija  vatrogasaca završila je u 21:00 sati.
 
Dana 27. veljače u 16:30 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostora na području Kučića. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 29 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz DVD-a: Kučiće, Omiš i Dugi Rat.
Požar je lokaliziran u 20:20 sati, a vrši se sanacija i čuvanje požarišta.
 
Dubrovačko-neretvanska županija
 Požar otvorenog prostora za koji je dana 26. veljače u 21:12 sati DVD Kula Norinska zaprimila dojavu te kojim je bila zahvaćena trska na području Ornitološkog rezervata Orepak na površini od 70 ha ugašen je dana 27. veljače u 22:30 sati. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 10 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Metković i DVD Kula Norinska.
 

VOS