DVOC 26. / 27. veljače 2022. godine

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 26. / 27. veljače 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 26. veljače 2022. nisu angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – bez angažiranja domicilnih snaga.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 26. veljače 2022. godine nije bilo vatrogasnih intervencija.
                                                         
Istarska županija
Dana 26. veljače u 19:10 sati JVP Poreč zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Bašarinka na području Poreča. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Poreč.
Požar je ugašen u 20:00 sati.
 
Primorsko goranska županija

Dana 26. veljače tijekom cijelog dana i noći na širem području županije, a najviše na području Rijeke, Novog Vinodolskog i Crikvenice zabilježen je veći broj tehničkih vatrogasnih intervencija kao posljedice jakog vjetra. Prema zaprimljenim podacima na području županije zabilježeno je 26 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovalo ukupno 87 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila.
Većinom se radilo o uklanjanju stabla i grana, limova, ploča sa krovišta, uklanjanju i osiguravanju električnih i telefonskih stupova te uklanjanju električnih kablova i reklamnih panela.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 26. veljače u 21:56 sati JVP Split zaprimio je dojavu o požaru stana na adresi  Split, Poljana Kneza Trpimira 3/2. U požaru stana je izgorjela kuhinja, a ostatak stana je oštećen dimom. Jedna ženska osoba je ozlijeđena te je zbrinuta od strane HMP.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 16 vatrogasca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Split i DVD Split.
Požar je ugašen u 23:26 sati.
 
Dana 26. veljače u 10:22 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru objekta na lokaciji Prugovo, Bobani 34. Radilo se o požaru kuće prilikom čega su dvije osobe zadobile opekline te su zbrinute od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Klis, Dugopolje i Zagora.
Požar je ugašen u 12:45 sati.
 
Dubrovačko-neretvanska županija
Dana 26. veljače u 21:12 sati DVD Kula Norinska zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kula Norinska. Prema trenutno dostupnim podacima požarom je zahvaćena trska na području Ornitološkog rezervata Oropak na površini od 70 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 10 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Metković i DVD Kula Norinska.
Intervencija gašenja požara je u tijeku.

VOS