DVOC 27. / 28. kolovoza 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 27. / 28. kolovoza 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Istarska županija
Dana 22. kolovoza u 10:54 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Zarnjana – Drenje (Santa Marina). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na izmjerenoj površini od 25 ha. Požar je lokaliziran 22. kolovoza. Tijekom dana 27. kolovoza na daljnjoj sanaciji požarišta i dežurstvu preko noći angažirani su vatrogasci iz JVP Labin.

Dana 26. kolovoza u 13:29 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Umag – Kortina (Crveni vrh). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 17 ha. 
Požar je ugašen, a intervencija je završena 27. kolovoza u 07:05 sati. 

Ličko-senjska županija
Dana 26. kolovoza u 17:35 sati ŽVOC Gospić zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Velebita - Baške Oštarije, Ramino Korito. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje na teško pristupačnom terenu (nadmorske visine 1300 m). 
Dana 27. kolovoza na intervenciji gašenja požara, pored zemaljskih snaga iz JVP Gospić, sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja na ovo požarište.
Požar je aktivan.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 26. kolovoza u 13:45 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Vrgorac - Ravča. Požarom je zahvaćena borova šuma i nisko raslinje na površini od 4 ha. Tijekom dana 27. kolovoza vatrogasci su radili na daljnjoj sanaciji požarišta te je protupožarni zrakoplov Air Tractor, koji se nalazio na zadaći izviđanja, izvršio jedno bacanje vode. Tijekom noći i jutra organizirano je dežurstvo od strane DVD-a Vrgorac.
Požar je pod nadzorom gasitelja.

Primorsko-goranska županija
Dana 27. kolovoza u 22:28 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na otoku Rabu, predio Kampor. Požarom su bile zahvaćene debele naslage borovih iglica i granja na površini od 150 m2. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je ozlijeđen (udarac u rebra prilikom pada), ali je odbio liječničku pomoć. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 35 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila te jedan vatrogasni EKO brod.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 01:50 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom dana 27. kolovoza 2022. odrađeno je četiri vatrogasnih intervencija na području grada Petrinje na kojima su bila angažirana četiri vatrogasca sa četiri vatrogasnih vozila.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS