DVOC 26. / 27. kolovoza 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 26. / 27. kolovoza 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Krapinsko-zagorska županija
Dana 26. kolovoza u 15:43 sati JVP Krapina zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći i slijetanju teretnog vozila na autocesti A2 kod Krapine. Vatrogasci JVP Krapina izašli su na intervenciju te prilikom uključivanja na čvoru A2 Krapina u Velikoj Vesi došlo je do prevrtanja vatrogasnog vozila na bočnu stranu i pri tome su dva vatrogasca lakše ozlijeđena te zbrinuta u O.B. Zabok. Jedan je vatrogasac zadobio povredu ramena (iščašenje), a drugi povredu gležnja, posjekotine i ogrebotine.
Na intervencijama spašavanja osoba u obje prometne nesreće  sudjelovalo je ukupno 13 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz Zagorske JVP, JVP Krapine i DVD Krapine.
Vatrogasna intervencija je završila u 19:14 sati.

Istarska županija
Dana 22. kolovoza u 10:54 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Zarnjana – Drenje (Santa Marina). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na izmjerenoj površini od 25 ha. Požar je lokaliziran 22. kolovoza. Tijekom dana 26. kolovoza na intervenciji gašenja i saniranja požara sudjelovali su vatrogasci iz JVP Labin i DVD Sveta Nedjelja sa devet vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila, a dežurstvo se nastavilo i tijekom noći.

Dana 26. kolovoza u 13:29 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Umag – Kortina (Crveni vrh). Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 17 ha. Na intervenciji gašenja i saniranja požara sudjelovalo je ukupno 36 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Umag, DVD Buje i Umag, a angažirane su i zračne snage koje su stornirane u tijeku polijetanja zrakoplova.
Požar je lokaliziran u 15:50 sati, a dežurstvo i sanacija tijekom noći.

Ličko-senjska županija
Dana 26. kolovoza u 17:35 sati ŽVOC Gospić zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Velebita - Baške Oštarije, Ramino Korito. 
Požarom je zahvaćeno nisko raslinje na teško pristupačnom terenu (nadmorske visine 1300 m). Na intervenciji nadziranja požara sudjeluje JVP Gospić sa dva vatrogasaca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je aktivan.

Zadarska županija
Dana 26. kolovoza u 16:09 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Duboki dol kod Gračaca. Požarom je zahvaćena šikara, trava i nisko raslinje na nepristupačnom terenu na površini od 70 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz VP Gračac i DVD-a Gračac i Žegar. Požar je ugašen u 20:15 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 26. kolovoza u 13:45 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Vrgorac - Ravča. Požarom je zahvaćena borova šuma i nisko raslinje na površini od 4 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 16 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz DVD-a Vrgorac, Zagvozd i Baška Voda te tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Požar je pod kontrolom vatrogasaca, a tijekom noći na dežurstvu i sanaciji ostaje DVD Vrgorac sa šest vatrogasaca i dva vozila.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom dana 26. kolovoza 2022. odrađeno je šest vatrogasnih intervencija na području grada Petrinje na kojima je bilo angažirano devet vatrogasca sa šest vatrogasnih vozila. 

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS