DVOC 26. / 27. travnja 2022.


Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 26. / 27. travnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Zagrebačka županija
Dana 27. travnja u 04:54 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru kuće i pomoćnog objekta na adresi  Križ, Moslavačka br.136. Radilo se o požaru pomoćnog objekta u kojem su se nalazile tri boce acetilena, dvije boce kisika, nepoznate eksplozivne naprave i nešto municije. Uslijed požara došlo je do eksplozije nepoznate eksplozivne naprave prilikom čega se urušio jedan zid objekta ali ozlijeđenih osoba nije bilo. Jednoj osobi je pozlilo zbog čega je pozvana HMP ali je odbila medicinsku pomoć. Požar su ugasili vatrogasci JVP Ivanić Grad, DVD Križ i DVD Obedišće  sa 13 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila. Vatrogasna intervencija još je u tijeku.

Karlovačka županija
Dana 26. travnja u 14:12 sati ŽVOC Karlovačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području naselja Drežnica, predio Trbovići. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 18 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Ogulin i DVD Jasenak.
Intervencija vatrogasaca završila je u 16:54 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 26. travnja 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije. Prema trenutno obrađenim podacima za dan 26. travnja 2022. godine na području Grada Petrinje obavljena je jedna vatrogasna intervencija prijevoza vode na kojoj su angažirana dva vatrogasca s jednim vozilom iz JVP Petrinja.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS