DVOC 23. / 24. srpnja 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 23./24. srpnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Brodsko-posavska županija
Dana 23. srpnja u 14:21 sati DVD Oprisavci zaprimilo je dojavu o požaru kuće na adresi Oprisavci, Savska Ulica, 145. Radilo se o požaru kuće prilikom čega je jedna osoba smrtno stradala u požaru. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Oprisavci.
Intervencija vatrogasaca završila je u 16:25 sati.
 
Istarska županija

 Dana 23. srpnja u 13:42 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Bokardići-Svetvinčenat. Požarom je zahvaćena trava, makija i nisko raslinje na površini od 0,5 ha. U gašenju požara sudjelovao je protupožarni zrakoplov Canadair CL 415 koji je bio upućen na gašenje u Sloveniju, te ukupno 12 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Pula i DVD-a Vodnjan, Fažana, Peroj i Svetvinčenat.
 Požar je ugašen u 17:30 sati.
 
Ličko-senjska županija
 Dana 23. srpnja u 16:21 sati ŽVOC Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Karlobaga-Vidovac Cesarički. Radilo se o požaru deponija te se isti proširio na okolnu travu, makiju i nisko raslinje. U gašenju požara sudjelovao je  protupožarni zrakoplov Canadair CL 415, te ukupno 14 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Gospić, Senj, DVD Karlobag i ŽVZ ličko-senjske.
 Požar otvorenog prostora je ugašen, a preostala je sanacija deponija.
 
Splitsko – dalmatinska županija

 Dana 23. srpnja u 11:48 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na otoku Hvaru uvala Mlaska. Požarom je zahvaćena trava, makija i nisko raslinje na površini od 2,5 ha. U gašenju požara sudjelovao je  protupožarni zrakoplov Canadair CL 415 te 23 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Sućuraj, Jelsa, Hvar, Stari Grad i SIVP Sućuraj.
 Požar je lokaliziran u 13:40 sati, a tijekom noći DVD Sućuraj sa pet vatrogasaca i dva vozila radilo je sanaciju požarišta.
 
Dana 23. srpnja u 16:47 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru  na području Lećevice. Požarom je zahvaćena trava, makija i nisko raslinje na površini od 3 ha. U gašenju požara sudjelovao je  protupožarni zrakoplov Canadair CL 415, te ukupno 32 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz IVP Divulje, DVD-a: Kaštel Gomilica, Solin, Klis, Mladost, Kaštela i Zagora.
 Požar je ugašen u 20:45 sati.
 
Dana 23. srpnja u 18:30 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru  na području Ljubitovice. Požarom je zahvaćena trava, makija i nisko raslinje na površini od 1,25 ha. U gašenju požara sudjelovao je  protupožarni zrakoplov Canadair CL 415, te ukupno 17 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Trogir, DVD-a Trogir, Salatine, Marina i Okruk.
 Požar je lokaliziran u 20:03 sati, a tijekom noći DVD Seget-Vranjica sa tri vatrogasca i jednim vozilom bilo je na dežurstvu.

Republika Slovenija
Tijekom dana 23. srpnja na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora u Republici Sloveniji na području Kostanjevice na Krasu bili su angažirani  jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 te jedan helikopter Mi-8 MTV1.
Požar je i dalje aktivan.
 
Bosna i Hercegovina
Tijekom dana 23. srpnja na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora u Bosni i Hercegovini na području Parka prirode Blidinje – planina Čvrsnica bio je angažiran jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i gusta borova šuma na površini većoj od 50ha.
Požar je aktivan.
 

VOS