DVOC 23./24. siječanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim     intervencijama za dan 23./24. siječanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje županije vatrogasci su odradili 37 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je 70 vatrogasaca sa 42 vatrogasna vozila sa područja županije.

Varaždinska županija
Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje županije vatrogasci su odradili 68 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovao je 121 vatrogasac sa 30 vatrogasnih vozila sa područja županije.

Krapinsko-zagorska županija
Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje županije vatrogasci su odradili 28 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je 163 vatrogasaca sa 48 vatrogasnih vozila sa područja županije.

Zagrebačka županija
Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje županije vatrogasci su odradili 36 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je 113 vatrogasaca sa 64 vatrogasnih vozila sa područja županije.

Grad Zagreb
Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje županije vatrogasci su odradili 16 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je 62 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-a Dragonožec i Adamovec.

Karlovačka županija
Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje županije vatrogasci su odradili 44 tehničke intervencije uklanjanja stabala i ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je 140 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila sa područja županije.

Primorsko-goranska županija
Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje županije vatrogasci su odradili 28 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovala su 102 vatrogasca sa 30 vatrogasnih vozila sa područja županije.
    

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS