DVOC 22./23. siječanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 22./23. siječanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Primorsko-goranska županija
U promatranom 24 satnom razdoblju, putem UVI aplikacije, bilježimo 14 tehničkih intervencija koje su vatrogasci sa područja županije odradili. Uglavnom je riječ u uklanjanju srušenih stabala koja su posljedica kiše i vjetra koji su zahvatili područje županije. Na spomenutim intervencijama ukupno je angažirano 45 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP-e Rijeka, Mali Lošinj, Crikvenica i Krk te DVD-a Kraljevica,  San Marino i Klana.
 
Virovitičko – podravska županija
 Uslijed vjetra i padalina koje su zahvatili područje županije te uzrokovali pad stabala na prometnice, vatrogasci su odradili 9 tehničkih intervencija uklanjanja istih. Na spomenutim intervencijama sudjelovala su ukupno 32 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Slatina te DVD-a Voćin, Orahovica, Četekovac i Čačinci.
 
Karlovačka županija
U promatranom razdoblju, putem UVI aplikacije, bilježimo ukupno 12 odrađenih tehničkih intervencija koje su posljedica kiše i padalina koje su zahvatile područje županije. Prema trenutno dostupnim podacima, na spomenutim intervencijama sudjelovao je ukupno 33 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-e Karlovac i Ogulin te DVD-a Debela Kosa, Duga Resa, Stara Sela, Jurovski Brod, Žakanje, Vojnić, Cetingrad, Belavići i Generalski Stol.
 
Zagrebačka županija
Dana 22. siječnja u 16:29 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Čeglje, Čeglje 131. Požarom je bilo zahvaćeno krovište kuće, a u požaru nitko nije ozlijeđen. Na intervenciji gašenja i saniranja požarišta angažirani su vatrogasci DVD-a  Domagović, Jastrebarsko i Čeglji sa ukupno 36 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila.
Požar je ugašen u 17:05 sati, a vatrogasna intervencija završila je u 19:55 sati.
 

VOS