DVOC 23. / 24. ožujka 2022

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 23. / 24. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Primorsko-goranska županija
Dana 23. ožujka u 11:48 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Praputnjak. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 7 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 24 vatrogasca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka, DVD-a Hreljin, Škrljevo, Bakar i Kraljevica. 
Požar je ugašen u 19:45 sati.

Zadarska županija
Dana 22. ožujka u 21:40 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Gračac. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, lišće i granje u hrastovoj šumi. Požar se sjeverno od Gračaca spustio do kuća u Ličko-senjskoj županiji. Na intervenciji gašenja požara 23.03.2022. godine sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Gračac, JVP Zadar, IVP Zadar i DVD Jasenice. 

Dana 24. ožujka u 08:48 sati angažiran je jedan protupožarni zrakoplov CL-415 kao potpora zemaljskim snagama. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 16 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz IVP Zadar, JVP Gračac, JVP Zadar i DVD Jasenice i DVD Sv.Filip i Jakov. 
Požar je aktivan, a izgorjela površina nije procijenjena.

Šibensko-kninska županija
Požar na planini Svilaja predio Otavica i Buzovi za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu 18. ožujka u 11:12 sati, ugašen je 23.3.2022. godine u 17:30 sati. Izgorjela površina procjenjuje se na oko 625 ha trave, niskog raslinja i makije.

Dana 23. ožujka u 15:43 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Knin, Kovačić. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i šuma, a opožarena površina iznosi oko 32 ha. Požar je gasio jedan zrakoplov Canadair kao i JVP Knin, IVP Šibenik, DVD Biskupija, Knin i Ervenik sa 11 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila. 
Požar je lokaliziran u 22:44 sati te se sanirao kroz noć od strane JVP Knin i IVP Šibenik. Ujutro je izvršena smjena IVP Šibenik i ostalih zemaljskih snaga.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 22. ožujka u 17:42 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Satrić, Vukušići. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i šuma, a opožarena površina iznosi oko 10 ha. Dana 23.03.2022. godine požar je gasio jedan zrakoplov Canadair kao i JVP Sinj i DVD Sinj sa osam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. 
Požar je lokaliziran i vršiti će se dežurstvo kroz noć.

Dana 22. ožujka u 22:02 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Svinišće, Podašpilje. Tijekom noći i dana bilo je angažirano devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Kučiće i DVD Omiš. Dana 23.03.2022. godine na gašenju požara angažiran je i jedan zrakoplov Canadair. Izgorjela površina nije procijenjena. 
Dio požara na Svilaji koji se 21.03. na području Pribuda i Crivca proširio u Splitsko-dalmatinsku županiju tijekom dana 23. ožujka je u 15:30 sati lokaliziran i na terenu su  angažirani vatrogasci DVD-a Muć. Požar još nije ugašen.

Dubrovačko neretvanska županija
Dana 24.3.2022. godine u 01:14 sati ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru Dubrovnik, Pobrežje. Požarom je bilo zahvaćeno oko 6 ha trave i niskog raslinja. Požar su ugasili JVP Dubrovački vatrogasci i DVD Zaton sad 21 vatrogascem i 9 vatrogasnih vozila. 
Požar je ugašen u 06:00 sati.

Grad Zagreb
Dana 23. ožujka u 13:14 sati JVP Zagreb zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Sesvete, Sudete Đure. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 96 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 42 vatrogasca sa 20 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb, DVD Sesvete, Kobiljak, Branovec, Vugrovec, Resnik, Dubrava, Sesvetska Selnica, Kučilovina, Kašina, Sesvetski Kraljevec, Granešina i Trnje.
Požar je ugašen u 18:22 sati.

Dana 23. ožujka u 15:34 sati JVP Zagreb zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Maksimir, Gradečak Lijevi. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 21 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb, DVD Branovec, Granešina , Granešinski Novaki i Vidovec.
Požar je ugašen u 18:46sati.

Zagrebačka županija
Dana 23. ožujka u 12:03 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Golubići, Jelenići. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je petnaest vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Samobor, DVD Samobor, Bregana, Novo Selo, Gornja Vas.
Požar je ugašen u 15:02 sati.

Krapinsko zagorska županija
Dana 23. ožujka u 13:32 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Radoboj. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je deset vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz   JVP Krapina, DVD-a Radoboj, i Gornja Šemnica. 
Požar je ugašen u 16:10 sati.

Dana 23. ožujka u 15:51 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Veternica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz   JVP Krapina, DVD-a, Gornja Šemnica, Novi Golubovec i Mihovljan. 
Požar je ugašen u 17:27 sati.

Dana 23. ožujka u 16:41 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lug Poznanovečki. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz   DVD-a, Poznanovec i Bedekovčina. 
Požar je ugašen u 17:52 sati.

Dana 23. ožujka u 18:32 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kostel. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz  JVP Zagorska, DVD-a, Galovec i Konjščina. 
Požar je ugašen u 21:15 sati.

Dana 23. ožujka u 19:40 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Galovec. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 18 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz   DVD-a, Pregrada. 
Požar je ugašen u 20:05 sati.

Karlovačka županija
Dana 23. ožujka u 12:55 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lička Jesenica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 200 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Saborsko. 
Požar je ugašen u 17:30 sati.

Dana 23. ožujka u 16:09 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Grdun. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Ozalj i Jaškovo. 
Požar je ugašen u 17:19 sati.

Dana 23. ožujka u 20:32 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Donje Dubrave, Mirići. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je petnaest vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Ogulin , DVD-a Ogulin i Oštarije. 
Požar je ugašen u 23:41 sati.

Dana 23. ožujka u 10:12 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Plaški, Kraguljci. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i trstika na površini od 800 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Ogulin, DVD Plaški i DVD Josipdol.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 17:30 sati.

Koprivničko križevačka županija
Dana 23. ožujka u 12:55 sati ŽVOC Koprivnica zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Gabajeva Greda. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 19,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo  je devetnaest vatrogasaca sa deset vatrogasnih vozila iz JVP Koprivnica, JVP Đurđevac, DVD Molve, Sigetec, Hlebine, Novigrad Podravski,Koprivnički Bregi. 
Požar je ugašen u 16:55 sati.

Varaždinska županija
Dana 23. ožujka u 18:59 sati ŽVOC Varaždin zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Hraščica, Radnička ulica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Varaždin. 
Požar je ugašen u 20:30 sati.

Dana 23. ožujka u 14:28 sati ŽVOC Varaždin zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lovrečan. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Ivanec. 
Požar je ugašen u 15:46 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 23. ožujka 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 23. ožujka 2022. godine obavljena je 1  vatrogasna intervencija na kojoj su angažirana 2 vatrogasca s 1 vozilom.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje 1 prijevoz vode.


Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS