DVOC 22. / 23. srpanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 22. / 23. srpanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Grad Zagreb
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području Grada Zagreba zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom i tučom. Nevremenom su oštećeni krovovi objekata i automobili, a na tehničkim intervencijama uklanjanja su stabala i granja te crijepova od dana 19. srpnja bilježimo 1023 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 2999 vatrogasaca sa 1008 vatrogasnih vozila.

Zagrebačka županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 1384 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 4026 vatrogasaca sa 1506 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka. Najviše intervencija bilo je na području Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Ivanić Grada i Dugog Sela.

Karlovačka županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području Karlovačke županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 359 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1408 vatrogasaca sa 515 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala i granja te sanacija krovišta. Najviše intervencija na području Karlovca, Duge Rese, Lipnika, Slunja, Skradskog Sela i Ribnika.

Sisačko-moslavačka županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 363 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 985 vatrogasaca sa 393 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala i granje te sanacija krovišta. Dana 22. srpnja upućena je izvanredna dislokacija iz Splitsko-dalmatinske županije sa šest vatrogasaca i jednim vozilom te iz Koprivničko-križevačke županije sa četiri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 53 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 225 vatrogasaca sa 78 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.

Požeško-slavonska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 617 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 804 vatrogasaca sa 317 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka. Najviše intervencija bilo je na području Pakraca, Lipika, Požege i Pleternice.

Vukovarsko-srijemska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 163 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 433 vatrogasaca sa 189 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 181 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 742 vatrogasaca sa 264 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.

Brodsko-posavska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 430 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1370 vatrogasaca sa 460 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.

Primorsko-goranska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje Od dana 19. srpnja bilježimo 256 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 950 vatrogasaca sa 281 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.

Istarska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo područje cijele županije. Od dana 19. srpnja bilježimo 198 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 543 vatrogasaca sa 242 vatrogasnih vozila od kojih je 70 zabilježeno u novom nevremenu koje je pogodilo Istarsku županiju 21.07.2023. poslije 15:30 sati. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS