DVOC 21. / 22. srpanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 21. / 22. srpanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Grad Zagreb
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području Grada Zagreba zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom i tučom. Nevremenom su oštećeni krovovi objekata i automobili, a na tehničkim intervencijama uklanjanja su stabala i granja te crijepova od dana 19. srpnja bilježimo 759 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 2277 vatrogasaca sa 773 vatrogasnih vozila.

Zagrebačka županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 1293 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 3705 vatrogasaca sa 1369 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka. Najviše intervencija bilo je na području Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Ivanić Grada i Dugog Sela.

Karlovačka županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području Karlovačke županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 354 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1158 vatrogasaca sa 452 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala i granja te sanacija krovišta. Najviše intervencija na području Karlovca, Duge Rese, Lipnika, Slunja, Skradskog Sela i Ribnika.

Sisačko-moslavačka županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 315 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 889 vatrogasaca sa 348 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala i granje te sanacija krovišta.

Osječko-baranjska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 53 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 225 vatrogasaca sa 78 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.

Požeško-slavonska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 479 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 720 vatrogasaca sa 293 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka. Najviše intervencija bilo je na području Pakraca, Lipika, Požege i Pleternice. Izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Osječko-baranjske županije (DVD Belišće) koji su upućeni na pogođeno područje Pleternice sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom (autoljestva) vraćeni su u matičnu postrojbu 22. srpnja.

Vukovarsko-srijemska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 120 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 315 vatrogasaca sa 135 vatrogasnih vozila. Izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Osječko-baranjske županije (JVP Grada Osijeka, JVP Beli Manastir, DVD Đakovo i VZ Baranja) koji su upućeni na pogođeno područje Županje i Iloka sa ukupno 34 vatrogasca i osam vatrogasnih vozila vraćena je u matične postrojbe 22. srpnja. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 116 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 398 vatrogasaca sa 142 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.

Brodsko-posavska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Od dana 19. srpnja bilježimo 430 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1370 vatrogasaca sa 460 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.

Primorsko-goranska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje Od dana 19. srpnja bilježimo 160 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 641 vatrogasaca sa 178 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.

Istarska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo područje cijele županije. Od dana 19. srpnja bilježimo 143 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 346 vatrogasaca sa 138 vatrogasnih vozila od kojih je 70 zabilježeno u novom nevremenu koje je pogodilo Istarsku županiju 21.07.2023. poslije 15:30 sati. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.
 
Šibensko-kninska županija
Požar otvorenog prostora na području otoka Prvić kod Prvić Luke, za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu 20. srpnja u 18:12 sati, ugašen je 21. srpnja u 13:53sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS