DVOC 22. / 23. lipanj 2023.

 Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 22. / 23. lipanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Šibensko-kninska županija
Dana 21.lipnja u 11:55 ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o eksploziji i padu helikoptera na području rijeke Čikole, Pakovo selo – Miljevci. Prema informacijama MORH-a (vojnog dijela OVZ-a) srušio se mađarski helikopter s posadom od tri člana od MSAP-a koji sudjelovao u obuci vojnih zračnih snaga NATO-a. Tijekom dana 22. lipnja pronađeno je tijelo i treće stradale osobe iz helikoptera. Na intervenciji tijekom dana 21. i 22. lipnja ukupno je sudjelovalo 36 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, IVP Šibenik, JVP Drniš, DVD Drniš i županijski vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije.

Osječko-baranjska županija
Dana 22. lipnja u 21:52 sati JVP Grada Osijeka zaprimila je dojavu o požaru u dvorištu kožne bolnice KBC Osijek na adresi Osijek, Park Kraljice Katarine Kosača 12. Požarom je bilo zahvaćeno krovište i nadstrešnica jednokatnog stambenog objekta površine 12 m2 i krovište arhiva kožnog odjela KBC Osijek površine 2 m2. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Grada Osijeka.
Intervencija vatrogasaca je završila u 23:05 sati.

Krapinsko-zagorska županija
Dana 22. lipnja putem aplikacije UVI, zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog sanacije posljedica nevremena koje je zahvatilo županiju tijekom noći 21. lipnja. Radilo se o 29 tehničkih intervencija uklanjanja stabla i grana s prometnica te sanaciji krovišta, na kojima je ukupno sudjelovao 131 vatrogasac s 41 vatrogasnim vozilom iz JVP Krapina i Zagorske JVP te DVD-a: Pregrada, Zlatar, Tuhelj, Radakovo, Poljana Sutlanska, Sloga, Kumrovec, Selnica, Desinić, Rakovec i Benkovo.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS