DVOC 21. / 22. kolovoza 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 21. / 22. kolovoza 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Istarska županija
Požar na otvorenom prostoru na području Drenja za koji je ŽVOC Pula zaprimio dojavu 20. kolovoza, a kojim je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 2,5 ha te koji je gasilo 30 vatrogasaca, proglašen je ugašenim 21. kolovoza u 18:15 sati.

Primorsko-goranska županija
Dana 21. kolovoza u 13:30 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Drivenika, Klarići. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6640 m2. Uslijed požara dvije osobe su ozlijeđene (jedna zadobila opekline, a druga se nadisala dima) te su zbrinute od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Crikvenica, DVD Crikvenica i DVD Bribir. 
Tijekom noći i jutra organizirano je dežurstvo od strane DVD-a Bribir.

Dubrovačko-neretvanska županija
Dana 21. kolovoza u 19:30 sati JVP Ploče zaprimila je dojavu o požaru vozila na prometnici D8 kod mjesta Komin (Ploče). Požarom je bilo zahvaćeno kombi (kamper) vozilo u kojem se nalazila plinska boca napunjena sa 110 litara propan-butana. Uslijed požara došlo je do eksplozije te je jedan vatrogasac ozlijeđen (manja opeklina) – obrađen je u HMP Ploče. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Ploče.
Intervencija vatrogasaca je završila u 20:15 sati.

Zadarska županija
Dana 21. kolovoza u 22:03 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Slivnice (Posedarje). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz SIVP Posedarje, DVD Ražanac i DVD Posedarje.
Požar je ugašen u 02:50 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom dana 21. kolovoza 2022. odrađene su tri vatrogasne intervencije. Na području Grada Petrinje tri prijevoza vode. Na intervenciji su bila angažirana tri vatrogasca sa tri vatrogasnih vozila iz JVP Petrinja.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS