DVOC 20. / 21. travanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim     intervencijama za dan  20. / 21. travanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Zadarska županija
Dana 20. travnja u 07:52 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru vozila u Gornjem Poličniku. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su zatekli požar osobnog automobila u razbuktaloj fazi. Prilikom lokaliziranja požara uočili su da se na vozačevom mjestu nalazi karbonizirano beživotno tijelo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zadar.
Intervencija vatrogasaca završila je u 09:01 sati.

Grad Zagreb
Dana 20. travnja u 17:31 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru ugostiteljskog objekta na adresi Gračanska cesta. Radilo se o požaru kuhinje ugostiteljskog objekta na površini od 3 m2. Uslijed požara jedna osoba se nadisala dima te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca završila je u 18:53 sati.

Šibensko-kninska županija
Dana 20. travnja u 21:57 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o potrebi za izvidom na adresi Sapina Doca. Došlo je do požara unutar objekta koji je (prema podacima iz UVI aplikacije) ugašen od strane vlasnika, te je potrebno izvršiti provjeru. Isto tako, navodi se podatak da je jedna osoba ozlijeđena i zbrinuta od strane HMP. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su utvrdili da nema otvorenog plamena te su izvršili provjetravanje objekta i preventivno osiguranje. 
Intervencija vatrogasaca završila je u 23:16 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS