DVOC 20./21. kolovoza 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 20./21. kolovoz 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 137 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo kumulativno 168 vatrogasnih organizacija sa ukupno 534 vatrogasca i 179 vatrogasnih vozila.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 15. kolovoza ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Knin - Crvena zemlja. Radilo se o požaru niskog raslinja, makije i šume na površini od 2000 ha. Požar je lokaliziran 19. kolovoza.
Tijekom dana 20. kolovoza vatrogasci su radili na daljnjoj sanaciji i osiguranju požarišta prilikom čeka je ozlijeđen jedan vatrogasac (ozlijeda ruke) te je medicinski zbrinut. Tijekom noći na osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP Knin.
 
Bjelovarsko-bilogorska županija
Tijekom dana zabilježen je veći broj tehničkih intervencija na području županije radi kiše i olujnog vjetra vjetra koji su uzrokovali padanje stabala i grana te plavljenje objekata. Ukupno je zabilježeno 14 tehničkih intervencija gdje je ukupno angažirano 48 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Bjelovara, JVP Garešnica, JVP Grada Daruvara, JVP Grubišno Polje, JVPG Čazme te DVD Sirač i DVD Bjelovar.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS