DVOC 2. / 3. lipanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama  za dan 02. / 03. lipanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 02.lipnja u 17:36 sati VOC Bjelovar zaprimio je dojavu o požaru štaglja na adresi Donji Sređani. Požarom je bilo zahvaćeno krovište te skladišteno sijeno. Tijekom intervencije, prije dolaska JVP-a Daruvara, ozlijeđen je jedan vatrogasac DVD-a Donji Sređani, koji je zbrinut u bolnici Pakrac. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa sa 5 vatrogaasnih vozila iz JVP Grada Daruvara i DVD-a Donji Sređani i Trojeglava.
Vatrogasna intervencija završila je u 00:00 sati.
 
Brodsko-posavska županija
Dana 02.lipnja područje županije zahvatilo je kišno nevrjeme koje je prouzročilo plavljenje objekata. Bilježimo ukupno 10 tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz objekata i dvorišta, te uklanjanja granja s prometnica. Kumulativno je sudjelovalo 16 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila iz JVP Slavonski Brod, DVD Podcrkavlje i DVD Cernik.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 02.lipnja područje županije zahvatilo je jako nevrijeme praćeno obilnom kišom, koje je prouzročilo plavljenje objekata. Putem aplikacije UVI zabilježili smo ukupno 8 tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz objekata. Na intervencijama je sudjelovalo 28 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Osijeka, JVP Beli Manastir, DVD Karanca, Kneževa Vinograda, Zmajevca, Bizovca, Belog Manastira.
 

VOS