DVOC 19. /20. svibnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 19. /20. svibnja 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 45 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 50 vatrogasnih organizacija sa ukupno 202 vatrogasca i 64 vatrogasnih vozila.


Grad Zagreb
Dana 19. svibnja u 08:21 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta, Zagreb. Radilo se o požaru stroja te okolnog prostora u poslovnom prostoru (tiskara) na površini od 50 m2. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 28 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD Kustošija.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 11:58 sati.
 
Varaždinska županija
Dana 19. svibnja u 14:53 sati JVP Varaždin zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Kućan Marof. Radilo se o požaru sobe prilikom čega je jedna osoba ozlijeđena (udisanje dima) te je ista zbrinuta od strane HMS-e. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je 21 vatrogasac sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Varaždin i DVD Gornji Kućan.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:30 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 20. svibnja u 00:49 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru plovila u luci Krilo Jesenice, Dugi Rat (Split). Radilo se o požaru drvenog turističkog broda koji je bio zahvaćen u cijelosti. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 24 vatrogasca sa sedam vatrogasnih vozila iz DVD-a Dugi Rat i Omiš.
Požar je ugašen, a u tijeku je sanacija unutarnjeg prostora broda.
 

VOS