DVOC 16. /17. svibnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 16. /17. svibnja 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježena je 71 vatrogasna intervencija na kojoj je sudjelovalo 75 vatrogasnih organizacija sa ukupno 262 vatrogasca i 90 vatrogasnih vozila.
 
Grad Zagreb
Dana 16. svibnja u 11:39 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru stana na adresi Čalogovićeva, Zagreb. Radilo se o požaru u kuhinji gdje je jedna osoba ozlijeđena udisanjem dima te je zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca završila je u 12:28 sati.
 
Zadarska županija
Dana 16. svibnja u 13:27 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru plovila u luci Gaženica. Radilo se o požaru u potpalublju broda gdje je jedna osoba ozlijeđena udisanjem dima te je zbrinuta od strane  HMS-a. Na vatrogasnoj intervenciji sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar.
Intervencija vatrogasaca završila je u 14:24 sati.
 
Dana 10. svibnja u 21:55 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru deponija otpada na području Polače, Gornja Jagodnja. Požar se nije proširio izvan deponija, ali radi veće zahvaćene površine otpada požar se i dalje sanira. Tijekom dana 16. svibnja na intervenciji sanacije požarišta sudjelovali su vatrogasci iz IVP Zadar, DVD Sv. Filip i Jakov te DVD Polača.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS