DVOC 16. / 17. listopad 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  16. / 17. listopad 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 72 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 80 vatrogasnih organizacija sa ukupno 305 vatrogasca i 100 vatrogasnih vozila.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 16. listopada u 07:48 sati JVP Grada Bjelovara zaprimila je dojavu o požaru bivše mesne industrije „Bilogora“ na adresi Bjelovar, Male Sredice. Radilo se o požaru  građevinskog materijala i instalacija unutar pogona. Uslijed istjecanja plina dolazi do eksplozije uslijed koje je ozlijeđen jedan vatrogasac koji je zbrinut od strane HMS-a. Također od strane HMS-a zbrinuta je i jedna osoba (radnik) zbog udisanja dima. Na vatrogasnoj intervenciji gašenja požara sudjeluju JVP Bjelovar i DVD Bjelovar sa ukupno 23 vatrogasaca i 11 vatrogasnih vozila.
Požar je ugašen u 12:35 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:00 sati.

Istarska županija
Dana 16. listopada u 17:49 sati JVP Labin zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Kapelica (Labin), Kanfarelići. Požarom je bila zahvaćena kompletna kuhinja te ulazna vrata obiteljske kuće priliko čega je jedna osoba zadobila opekline te je ista zbrinuta od strane HMS-a. Na vatrogasnoj intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Labin sa četiri vatrogasca i tri vatrogasna vozila. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac zadobio je manje opekline te je isti odmah zbrinut od strane HMS-a.
Intervencija vatrogasaca završila je u 20:11 sati. 

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS