DVOC 13. / 14. veljače 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 13. / 14. veljače 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 64 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 69 vatrogasnih organizacija sa ukupno 219 vatrogasaca i 75 vatrogasnih vozila.
 
Grad Zagreb
Dana 13. veljače u 22:53 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru stambenog objekta na adresi Zeleni Kut, Zagreb. Radilo se o požaru kuće. Prilikom gašenja požara pronađena je jedna smrtno stradala osoba te je još jedna osoba ozlijeđena (udisanje dima) koja je zbrinuta od strane HMS-e. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca je završila 14. veljače u 00:50 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 14. veljače u 01:22 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru plovila na području Bajnice, otok Dugi Rat. Radilo se o požaru strojarnice turističkog broda. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca s deset vatrogasnih vozila iz JVP Podstrana te DVD Dugi Rat i DVD Omiš.
Požar je lokaliziran u 02:13 sati, a ugašen je u 04:50 sati.
 
Koprivničko-križevačka županija
Dana 13. veljače u 17:45 sati JVP Koprivnica zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Stari Brežanec, Koprivnica. Radilo se o požaru kuhinje u kući prilikom kojeg je jedna osoba zadobila opekline te je zbrinuta od strane HMS-e. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 18:21 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS