DVOC 13. / 14. prosinac 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 13. / 14. prosinac 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Dana 13. prosinca na području županije odrađuju se tehničke intervencija vatrogasaca kao posljedica kišnih oborina i podizanja vodostaja rijeka na području županije. Većim dijelom se radi o ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata, dvorišta te ojačavanje nasipa na području Grada Petrinje uz rijeku Kupu. Prema dostupnim podacima iz UVI aplikacije, bilježimo 10 tehničkih intervencija na kojima je angažiran je 51 vatrogasac sa 14 vatrogasnih vozila. 
Na području Grada Petrinje tijekom noći i jutra vrši se dežurstvo te ojačavanje nasipa gdje su angažirana 22 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila sa područja Grada Petrinje te VZG Kutine, VZG Popovača, VZO Sunja i DVD Stružec.

Grad Zagreb
Dana 13. prosinca u 15:15 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o eksploziji u stambenoj zgradi na adresi Zagreb, Fonova br. 6. Radilo se o požaru stana veličine 50 m2 gdje je jedna osoba zadobila ozlijede (nadisala se dima) te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca završila je u 16:26 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS