DVOC 11. / 12. ožujka 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 11. / 12. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Varaždinska županija
Dana 11. ožujka u 14:48 sati ŽVOC Varaždin zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Hraščica, Radnička ulica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Varaždin.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 16:35 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 11. ožujka u 15:48 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na 37. km autoputa A3 (Bregana-Zagreb-Lipovac). U nesreći je na dvije lokacije (međusobno udaljene oko 200 m) sudjelovalo ukupno 12 osobnih vozila i jedno teretno vozilo. Jedna osoba je zbrinuta od strane HMP. Na tehničkoj intervenciji sudjelovala su (kumulativno) 30 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca završila je u 17:22 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 11. ožujka u 11:58 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Fratrovci Ozaljski. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5,1 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD Ozalj, Vrhovac i Dvorišče Ozaljsko.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 15:16 sati.
 
Dana 11. ožujka u 15:59 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Treščerovac. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Ozalj.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 16:55 sati.
 
Zadarska županija
Dana 11. ožujka u 18:47 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Pakoštane. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od   9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je trinaest  vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz DVD Pakoštane-Vrgada.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 21:51 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 11. ožujka u 17:47 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Unište. Područje je u susjednoj Bosni i Hercegovini i dostupno je samo od strane Kijeva. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Kijevo.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 20:01 sati.
            
Dana 11. ožujka u 18:20 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Pađene. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 18 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Knin i DVD Ervenik.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 21:03 sati.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora koji je dojavljen  dana 10. ožujka na lokaciji Jesenice, Staro Selo i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na površini oko 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju IVP Split, DVD-a Dalmacija Dugi Rat, Gata, Omiš, Vranjic, Baška Voda, Općine Brela, Kučiće, Žrnovnica, Split, Mladost, Gomilica, Kaštela, Solin te VZG Split, VZG Omiša i JVP Podstrana, Split i Makarska sa ukupno 106 vatrogasaca sa 32 vatrogasnih vozila. Požar je gasio jedan zrakoplov Canadair kao i izviđačko navalni zrakoplov Air traktor.
 
Dana 11. ožujka u 18:16 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Cista Provo, zaseok Čubići. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Lovreč.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 19:00 sati.
 
Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29. 12. 2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 11. ožujka 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 11. ožujka 2022. godine obavljena je jedna vatrogasna intervencija prijevoza vode na području Grada Petrinje na kojoj su angažirana dva vatrogasca sa jednim vozilom.
 
 

VOS