DVOC 09. / 10. kolovoz 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 09. / 10. kolovoz 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Koprivničko – križevačka županija
Tijekom dana 09. kolovoza vatrogasci su nastavili sa provođenjem mjera obrane od poplava na području županije. Tijekom dana 08. kolovoza na provođenju mjera obrane od poplava ukupno je sudjelovalo 256 vatrogasaca, 57 vatrogasnih vozila i 3 čamca sa područja navedene županije te  na temelju zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika kao ispomoć snagama u Koprivničko-križevačkoj županiji bilo je angažirano 110 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije sa agregatima, pumpama, čamcima te ostalom opremom. Veći broj vatrogasaca sa područja županije aktivno radi na obrani od poplava.
Na tehničkim vatrogasnim intervencijama u Koprivničko – križevačkoj županiji do sada je (kumulativno) angažirano preko 800 vatrogasaca sa vatrogasnim vozilima, plovilima i opremom za rad na vodi.
Najviše snaga angažirano je u općini Drnje radi osiguranja i provođenja mjera obrane od poplava.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 09. kolovoza u 15:34 sati JVP Grada Osijeka zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Josipovcu, naselje Matije Gupca I. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 7 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Grada Osijeka.
Požar je lokaliziran u 16:11 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 16:37 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS