DVOC 08. / 09. kolovoz 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 08. / 09. kolovoz 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Koprivničko-križevačka županija
Tijekom dana 08. kolovoza zabilježen je veći broj vatrogasnih tehničkih intervencija koje su se odnosile na provođenje mjera obrane od poplava na području županije. Na temelju zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika tijekom dana u ispomoć snagama u Koprivničko-križevačkoj županiji upućeno je ukupno 110 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije sa agregatima, pumpama, čamcima te ostalom opremom. Veći broj vatrogasaca sa područja županije aktivno radi na obrani od poplave. 

Na tehničkim vatrogasnim intervencijama u Koprivničko-križevačkoj županiji do sada je (kumulativno) angažirano preko 800 vatrogasaca sa vatrogasnim vozilima, plovilima i opremom za rad na vodi.

Najviše snaga angažirano je u općinama Legrad, Drnje i Peteranec zbog potrebe izrade zečjih nasipa, osiguranja i provođenja mjera obrane od poplava. 

 

Republika Hrvatska
Na području županija zahvaćenih nevremenom od 04. kolovoza do sada su zabilježene ukupno 634 vatrogasne intervencije na kojima je ukupno sudjelovalo 3333 vatrogasaca sa 997 vatrogasna vozila.

Varaždinska županija
Dana 08. kolovoza u 09:55 sati JVP Varaždin zaprimio je dojavu o požaru garažnog objekta na adresi Jalkovec, Ulica braće Radić. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci nisu zatekli požar već vozilo u garaži koje je bilo u pogonu te unutar vozila stradalu osobu. Na mjesto događaja pozvana je policija i HMS koja je konstatirala smrt osobe. Na intervenciji je sudjelovalo šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Varaždin.
Intervencija je završila u 10:33 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS